Agencija PREDA učestvovala na Konferenciji beba

Grad Prijedor je i ove godine bio domaćin Konferencije beba. Mališani i njihovi roditelji uživali su na Malom gradskom trgu, družeći se i birajući ovogodišnje deveto po redu Vidovdansko tročlano predsjedništvo Konferencije beba – najmlađu, najstariju i bebu sa najviše braće i sestara.

Tročlanim predsjedništvom do iduće godine će predsjedavati Lazar Mrkela, najstarija beba, koji će 1. jula napuniti godinu dana. Titulu najmlađe bebe dobio je Andrija Grbić koji je rođen 24. juna ove godine, a beba sa najviše braće i sestra ove godine je Dragan Cvijić koji ima dva brata i dvije sestre.

Agencija PREDA je i ove, kao i prethodnih godina, podržala konferenciju te uručila prigodan poklon.  U toku prošle godine Agencija PREDA je implementirala projekat  “Kreiranje smjernica populacione politike grada Prijedora” koji je finansiran od strane programa ulaganja u lokalnu zajednicu “Arselor Mital kompanije”.

Od Vidovdana prošle godine do danas u Prijedoru je rođeno 500 beba. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naknadno će sutra darivati bebe rođene danas na Vidovdan. Organizator ovogodišnje konferencije beba je Grad Prijedor uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Poklone za bebe učesnice konferencije obezbjedili su Gradska uprava i brojni prijatelji manifestacije.