ADRIA FOOTOURING: 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu

Od 27. do 30 avgusta 2014. godine u Gradačcu je održan 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu. Gradačački sajam je manifestacija sa međunarodnim karakterom, koji svake godine privlači veliki broj izlagača iz BiH, alil i inostranstva. Sajam je posvećen prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji.Na info štandu partnerske organizacije, izvršena je promocija projekta ADRIA FOOTOURING, koji za cilj ima povećavanje  inovativnih kapaciteta tradicionalnih  sektora poput  hrane i turizma  jačanjem inovativnog okruženja za postojeća i novo nastala mala i srednja preduzeća.

Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se oko 230 izlagača iz BiH i inostranstva, proizvođača hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, i zaštitnih sredstava. Izlagači su imali priliku prezentovati svoje proizvode, ali i uspostavili nove poslovne kontakte.

Tako su tokom četiri sajamska dana, posjetioci mogli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, ambalaže i zaštitnih sredstava i turističkih potencijala regije.

U okviru sajma je organizovano i niz okruglih stolova, te Stručno-naučno savjetovanje “agroTECH”, kao i razgovori o stanju poljoprivrede i prehrambene industrije.