Agencija za ekonomski razvoj PREDA-PD započela realizaciju novog projekta

Početkom jula mjeseca Agencija za ekonomski razvoj PREDA-PD započela je realizaciju projekta “Prijedor Circle Hub”. Projekat podržava Vlada Švicarske.

Grad Prijedor i Agencija PREDA-PD će kroz projekat kreirati START UP ACCELERATOR program za finansiranje i mentorisanje start up kompanija u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije, uvođenjem PATHIFINDER servisa razvijati će i testirati na tržištu tri inovativna proizvoda vezanih za Internet stvari (IoT) u poljoprivredi i CNC tehnologije, razvoj novih B2B i B2C servisa u okviru Info centra za investitore, te stručne IT obuke za mlada nezaposlena lica i kreiranje HUB media servisa.

U sklopu projekta u saradnji sa srednjim školama grada Prijedora kreiraće se četiri kurikuluma iz programiranja i dizajna. Projekat će omogućiti jačanja IT kompetencija STEM profesora sa ciljem umrežavanja i uvođenje inovativnijih nastavnih metoda kroz koje će se pružiti podrška i prezentovati nova znanja učenicima sa ciljem njihovog daljeg usavršavanja na različitim poljima koje zahtjeva buduće tržiste rada.

Kroz sve aktivnosti projekta biće obuhvaćeno više od 100 korisnika koji će imati priliku da stiču nova znanja, umrežavaju se, povezuju se sa domaćim i stranim kompanijama, investitorima te predstavnicima outsourcing industrije sa ciljem zapošljavanja ali i testiranja i razvijanja svoje poslovne ideje u gradu Prijedoru kroz izgrađene kapacitete “Prijedor Circle Hub-a”.