Finansijska podrška inovativnim poslovnim idejama

Danas je u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ organizovan info dan povodom drugog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda. Info dan organizovala je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Agencijom PREDA-PD.

Oko četrdesetak privrednika sa područja Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dobice, Kostajnice i Oštre Luke upoznalo se sa uslovima i procedurama apliciranja na dostupna bespovratna sredstva.

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodnu saradnju – SIDA uspostavljen Challenge fond raspolaže sa oko 3 miliona evra sredstava koja će kroz šest javnih poziva biti dodjeljena poslovnim subjektima iz BiH i Švedske, kroz koje će se podružati inovetivne ideje i projekti.

Drugi poziv otvoren je do 10.aprila, te maksimalan iznos granta za startap biznise koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne stariji od dvije  godine iznosi 10.000 evra, za zrele privredne subjekte, do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, maksimalan iznos granta je 30.000 evra. Poslovni subjekti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta

Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima iz BiH i Švedske  raspisan je u okviru projekta „Challenge to Change“ koji provode Republička agencija za razvoj malih  i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.