Javni poziv za prijavu za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina

Agencija za razvoj preduzeća Eda, u okviru projekta CREDO Krajina koji finansira Švedska, objavljuje drugi javni poziv za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta. Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti iznosi 30.000 KM. Ukupna sredstva namijenjena za drugi javni poziv iznose 926.499,00 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 78% sredstava je namijenjeno privrednim društvima. Javni poziv je otvoren do 20. maja 2015.

Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom, uslovima i načinom apliciranja, kao i svu projektnu dokumentaciju možete pronaći na sledećem linku.

Izvor: http://www.edabl.org/Credo/PrikaziVijest.aspx?ID=1040&CatID=5