JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA IZ FONDA “CREDO Krajina”

Agencija za razvoj preduzeća EDA, je objavila javni poziv za privredna društva, jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta u identifikovanim prioritenim sektorima.

Prioritetni sektori za projekte privrednih društava i neprofitnih organizacija su iz sledećih oblasti:

– Prehrambena industrija;

– Metaloprerađivačka industrija;

– Drvoprerađivačka industrija;

– Proizvodnja kože i obuće.

 Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti za privredna društva iznosi 30.000 KM, za jedinice lokalne samouprave 50.000 KM, a za neprofitne organizacije 20.000 KM. Ukupna sredstva namijenjena za ovaj javni poziv iznose 977.915,00 KM.

U vezi sa tim, održaće se prezentacija u petak 06.06.2014. godine sa početkom u 11 časova u sali JP “Zavod za izgradnju grada” u ulici Miloša Obrenovića 18c u Prijedoru, prilikom koje će zainteresovani privrednici i drugi uvaženi gosti biti upoznati sa najvažnijim elementima javnog poziva.

Javni poziv je otvoren do 02.07.2014. godine.

Dokument poziva poziva možete preuzeti OVDE

Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom, uslovima i načinom apliciranja možete pronaći na sledećem linku.

http://www.edabl.org/Vijesti/PrikaziVijest.aspx?ID=908&CatID=5

 Izvor: www.edabl.org