Javni pozivu za finansiranje projekata iz turizma u okviru druge faze projekta „VIA DINARICA“

Dana 23.01.2020. godine je objavljen prvi javni poziv za finansiranje projekata iz oblasti turizma sa područja naše lokalne zajednice, a odnosi se na finansiranje projekata iz sledećih prioritetnih oblasti:

Prioritetna oblast 1: Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Prioritetna oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

 

Projekat sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). U realizaciju ove faze projekta uključena su i nadležna Ministarstva (Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma).

Svi zainteresovani sa područja naše lokalne zajednice, koji budu ispunjavali potrebne uslove (date u smjernicama za apliciranje), imaće mogućnost podnošenja aplikacija do četvrtka, 20.02.2020. godine do 16:00 sati na adresu UNDP-a.

Poziv kao i pripadajuće priložene dokumente možete pogledati na ovom linku: https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2020/viadinarica–poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava.html

 

U narednom periodu Agencija ce organizovati info dan na kom će se pojasniti sve bitno za projektni poziv i apliciranje na isti.