Nastavak radova u Avantura parku NP Kozara

S ljepšim vremenom raste i interesovanje za novim avanturističkim izazovima na planini Kozari.

Pravo mjesto za to je AVANTURA PARK u Nacionalnom parku Kozara, koji pored zabave, adrenalinskog izazova i avanture za sve posjetioce, svojim sadržajima predstavlja savršeno mjesto za sportiste koji žele dodatno iskušati svoju spretnost i okretnost .

Smješten u prekrasnom okruženju jelove šume, Avantura park Kozara jedinstven je u regiji i nalazi se na idealnoj nadmorskoj visini od oko 790 metara, koja svakom učesniku, a pogotovo sportistima, garantuje najzdravije okruženje za trening i napredak.

U sklopu projekta “Feel Kozara” Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” nastavljeni su radovi koji će ovaj park učiniti još zanimljivijim i izazovnijim. Radovi na obogaćivanju Avantura parka počeli su prošle godine kada je postavljeno dvadeset i šest dodatnih platformi na različitim visinama. Usljed nepovoljnih vremenskih prilika, radovi su obustavljeni tokom zimskog perioda, ali sada je nastavljeno dodavanje i izrada platformi na različitim visinskim nivoima, pa i na nivoima koji će biti prilagođeni najmlađim avanturistima. U ovoj avanturi moći će uživati i djeca uzrasta od 4 do 14 godina, jer će u visini od jednog metra biti postavljene platforme koje će biti namjenjene najmlađima, dok ostali “vrtoglavi” nivoi viših zona i svim ostalim starosnim grupama.

Da bi Avantura park opravdao svoj naziv i pružio siguran i nezaboravni doživljaj svakom posjetiocu, pozicija svakog elementa i platforme pažljivo je birana i osigurana posebnim materijalima. Projektom Feel Kozara je obezbjeđena i zaštitna oprema čije korištenje je obavezno, a sve aktivnosti se provode uz stručnu pomoć i nadzor Avantura park tima.

Postavljanje platformi i različitih elemenata u Avantura parku ne narušava prirodni ambijent i za izradu se koriste samo materijali koji nikako ne mogu ugroziti šumsko područje na kojem se nalazi, a samim tim ni prirodu naše lijepe Kozare.

Projekat “FEEL KOZARA” sufinansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ). Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.