Održana konferencija „Prijedor Invest 2019: Transformacija“

U Prijedoru je u periodu 28.-29.11.2019. godine održana investiciona konferencija sa radnim nazivom „Prijedor Invest 2019: Transformacija“, na kojoj je učešće uzelo preko 200 učesnika iz nekoliko zemalja.

Koncept konferencije bio je osmišljen tako da su se u dva dana paralelno odvijale aktivnosti u konferencijskom dijelu gdje su se obrađivale teme iz oblasti privrede, obrazovanja, migracija stanovništva, iskustava investitora, investicione ponude, digitalne transformacije i drugih vezanih tema.

Brojni panelisti i predavači su u veoma interesantnim diskusijama i izlaganjima dali svoje viđenje pomenute problematike i iz stručnog ugla osvrnuli se na aktuelne prilike dotaknute temama od interesa za razvoj privrede i društva u cjelini.

Drugi dio događaja bio je osmišljen kao izložbeni dio, gdje su, u jednoj nekonvencionalnoj postavci, bili izloženi proizvodi i eksponati lokalnih kompanija i organizacija, prijedorskih srednjih strukovnih škola (mašinska, elektro i poljoprivredno-prehrambena škola), te partnera Konferencije, opštine Idrija i kompanije Kolektor iz Slovenije.

Treći segment podrazumijevao je uzajamne susrete učesnika Konferencije koji su međusobno komunicirali i neposredno razgovarali na temu mogućnosti uspostavljanja raznih vidova saradnje u budućnosti.

Pored velikog broja učesnika koji su bili prisutni na konferencijskom dijelu, veliku pažnju učesnika izazvao je izložbeni dio koji je bio jedno osvježenje u predstavljanju kompanija i organizacija sa područja Prijedora, što je bio svojevrsni tehnički i vizuelni doživljaj za posjetioce, ali i same izlagače.

Ovaj dio bio je podijeljen na segmente na kojima su bili predstavljeni proizvodi i usluge iz oblasti metaloprerade, drvoprerade, prehrambene industrije, industrije tekstila, kože i obuće, proizvodnje i prerade plastike, rudarstva, te na kraju tzv., after workzone, gdje su bili predstavljeni sadržaji koji se mogu upražnjavati u slobodno vrijeme, što je jedan od važnijih elemenata u potrebama svakog modernog poslovnog čovjeka.

U okviru događaja, bila je upriličena i posjeta novoizgrađenom proizvodnom pogonu kompanije Kolektor CCL u Industrijskoj zoni Celpak u Prijedoru.

Ponosni smo što je Agencija „PREDA-PD“ bila jedan od organizatora ovog događaja i što nisu izostale pozitivne impresije učesnika Konferencije koji su došli sa strane, ali i lokalnih aktera koji su imali priliku prisustvovati ovom nesvakidašnjem događaju.

Pored velikog broja predstavnika privrednih subjekata, lokalnih zajednica, entitetskih i državnih institucija, diplomatskog kora iz zemlje i regiona, upečatljivo je bilo učešće velikog broja mladih ljudi koji su se predstavili na razne načine.

Tu prvenstveno mislimo na učenike iz gore pomenutih srednjih škola koji su imali priliku da predstave svoj rad učesnicima i posjetiocima događaja, kao i lokalnim akterima iz svijeta umjetnosti koji su na neuobičajen način uzeli učešće i predstavili se pomalo iznenađenoj publici.

Na slikama iz galerije možete naslutiti kako je to izgledalo u izvođenju, dok su oni koji su bili učesnici događaja, imali tu sreću da ovaj cjelokupni performans dožive u potpunosti.

Pored Agencije „PREDA-PD“, organizatori Konferencije bili su Grad Prijedor i Područna privredna komora Banja Luka – kancelarija u Prijedoru, dok su partneri bili opština Idrija i kompanija Kolektor iz Slovenije, a podrška je došla i od Švicarske ambasade u BiH, MEG projekta i UNDP-a.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na direktan i indirektan način podržali ovaj događaj i svojim učešćem i angažovanjem učinili da iz Prijedora ode jedna lijepa poruka, i nadasve, pozitivna slika iz grada na Sani.