Održana prezentacija povodom objavljenog drugog javnog poziva za grant sredstva u okviru projekta CREDO Krajina

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u okviru aktivnosti Centra za istraživanje i inovativnost je zajedno sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda, u okviru projekta CREDO Krajina koji finansira Švedska, organizovala prezentaciju javnog poziva za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta.Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti iznosi 30.000 KM. Ukupna sredstva namijenjena za drugi javni poziv iznose 926.499,00 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 78% sredstava je namijenjeno privrednim društvima.

Javni poziv je otvoren do 20. maja 2015.

Razjašnjenja u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva iz razvojnog fonda projekta CREDO Krajina se mogu dobiti na osnovu upita koji se moraju dostaviti isključivo pismenim putem, preko elektronske pošte eda@edabl.org ili telefaksa 051/318-838, sa jasnom oznakom da se radi o pitanju u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva. Odgovori na pitanja će biti objavljeni na web stranici http://www.edabl.org/Credo/Saopstenja.aspx?CatID=13.

Javni poziv sa detaljnim informacijama kao i svom pratećom dokumentacijom možete preuzeti na web stranici http://www.edabl.org/uploads/admin/Poziv_CREDO_april_2015.pdf 

Privrednici, predstavnici lokalnih samouprava i drugi uvaženi gosti su izrazili veliko interesovanje za grant sredstva koja se mogu dobiti za realizaciju razvojnih projekata. Tokom prezentacije su dati odgovori na postavljena pitanja i pojašnjenja u vezi sa određenim segmentima javnog poziva koja će olakštai pripremu aplikacija.

Kroz usluge Centra, svi zainteresovani mogu dobiti pomoć u pripremi prijedloga projekata.

Kontakt:

Poslovni centar Prijedor

Aleja kozarskog odreda bb

79101 Prijedor

Republika Srpska, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 52 24 16 00, Fax: +387 52 24 16 01

E-mail: sasa.karalic@preda.rs.ba