Počela adaptacija i rekonstrukcija dijela prostora Agencije PREDA-PD u cilju kreiranja resursnog centra

U sklopu projekta „REPRO“  u  petak 14.05.2021. godine počeli su adaptacijski radovi na dijelu prostora Agencije PREDA-PD u cilju kreiranja resursnog centra. Uspostavljanjem ovog centra ojačaće se kapaciteti za podršku Klasteru „DRVO-PD” i poslovnim subjektima iz prijedorske regije.

“Resursni centar” će pružati besplatne konsultanske usluge poslovnim subjektima  vezane za mnoge teme kao što su digitalni marketing, odnosi sa javnošću  i zaštita ličnih podataka u toku trajanja projekta. U  sklopu ovog centra na usluzi će biti i korištenje multimedijalne sale i prostora za rad za potrebe poslovnih subjekata da se na najbolji mogući način predstave postojećim i potencijalnim kupcima, partnerima i investitorima. Takođe, poslovnim subjektima će na usluzi biti i korištenje izložbenog prostora u show room-u radi lične prezentacije proizvoda i usluga.

Površina prostora Agencije obuhvaćena adaptacijom je oko 200 m2. Adaptacijom prostora Klaster „DRVO-PD“ i poslovni subjekti sa prijedorske regije će dobiti moderan prostor za poslovne svrhe. Za potrebe izrade projektne dokumentacije i adaptacije prostora angažovani su lokalni dobavljači.

Kako će izgledati resursni centar pogledajte u galeriji:

 

Cilj projekta „REPRO – Obezbjeđivanje podrške poslovanju i izvozu kompanija iz drvoprerađivačkog sektora u prijedorskoj regiji kroz kreiranje resursnog centra“ je jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora na području Prijedora, kroz inovativne pristupe i unaprjeđivanje poslovne saradnje i umrežavanja. Projekat uvodi nove tehnologije i IKT alate u poslovanju ciljanih kompanija, a aktivnosti se fokusiraju na jačanje kapaciteta ciljanih kompanija i poslovnog udruženja Klaster „DRVO Prijedor“.

Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 374.000 KM, od čega je Evropska unija kroz EU4Business projekat u Bosni i Hercegovini osigurala bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 300.000 KM. Projekat „REPRO“ realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, u partnerstvu sa Klasterom „DRVO-PD“ i preduzećem „Gavranović“ d.o.o. Prijedor.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava SR Njemačka. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.