Početak implementacije projekata podrške zapošljavanju u okviru projekta WHAM

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedor (PREDA), u saradnji sa USAID-ovim Projektom razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (USAID WHAM projekat), danas je u Prijedoru potpisala Memorandume o razumjevanju o dodjeli sredstava podrške sa četiri preduzeća iz sektora metaloprerade, drvoprerade i tekstila/obuće. Sredstava podrške namjenjena su aktivnostima obuke radne snage, boljeg pristupa tržištima te uvođenju i sertifikaciji proizvoda i/ili sistema upravljanja kvalitetom, a obezbjeđuju ih USAID WHAM projekat i grad Prijedor.

Riječ je o prvom krugu podrške preduzećima iz navedenih sektora, s ciljem povećanja broja radnih mjesta te povećanja prodaje i izvoza. Navedene aktivnosti podrške će u ova četiri preduzeća omogućiti zapošljavanje 60 novih radnika.

Selekcija preduzeća je izvršena na osnovu javnog poziva objavljenog u maju ove godine, a odabrana lokalna preduzeća su: Masterwood d.o.o., Edna metalworking d.o.o. i Livnica AD. Kroz ovaj program podržaće se i preduzeće Ella Textile d.o.o. iz grupacije poznatog italijanskog brenda Calzedonia i koje kroz investiciju u proizvodni pogon u Prijedoru, u narednom periodu planira ostvariti i značajno povećanje broja zaposlenih.

Naredni javni poziv za podršku privrednim društvima u aktivnostima obuke radne snage, pristupa tržištima i uvođenja i sertifikacije proizvoda i/ili sistema upravljanja kvalitetom očekuje se u novembru ove godine.

U Prijedoru, 05.07.2018. godine.

grad Prijedor, javni poziv, podsticaj, sredstva