POČETAK OBUKE ZA FULL-STACK WEB JUNIOR DEVELOPER-a

U sklopu projekta „Povećanje kompetencija radne snage za mala i srednja preduzeća u oblastima metaloprerade i IT“  u petak ,08.10.2021. godine, počela je  edukacija 13 polaznika za oblast informaciono-komunikacionih tehnologija (full-stack web development).

 Što je to full-stack developer? Kratki odgovor: Kad kažemo full-stack (web) developer ili programer, mislimo na osobu koja radi sve aspekte web razvoja:

  • front-end,
  • back-end,
  • konfiguriranje servera i implementaciju koda na njemu.

Edukacija traje ukupno 100 časova nastave. Nakon završene obuke, polaznici će biti osposobljeni da samostalno pripremaju i razvijaju web stranice i web aplikacije prema zahtjevima klijenta. Prvih šest mjeseci nakon obuke predavač će  svakom polazniku biti mentor u početnom razvoju karijere.

Edukacija se realizuje u cilju pružanja novih znanja i radnih vještina, stručnog osposobljavanja radi pronalaska radnog mjesta ili samozapošljavanja nezaposlenih osoba i osiguravanja kvalifikovane  radne snage lokalnim poduzećima. Ukupna vrijednost projekta je 87.289,62 KM, od čega će 34.028,62 KM finansirati USAID kroz WHAM projekat.