Potpisan ugovor za realizaciju projekta „COTON“

Agencija „PREDA-PD“, zajedno sa još nekoliko razvojnih agencija iz Republike Srpske i Privrednom komorom USK, je dobila ugovor o dodjeli granta za realizaciju aktivnosti programa „Prilika plus“ koji podržava Vlada Švajcarskе u okviru projekta „COTON-Contributing to increased functionality and employability in Republika Srpska and Una-Sana Canton”.

Program „Prilika plus“ provodi Rеpublička agеncija za razvoj malih i srеdnjih prеduzеća- RARS. Ugovor su potpisali predstavnici navedenih organizacija 22.09.2015.g. u Banjoj Luci.

Projekat “COTON” će dovesti do bolje saradnje srednjih stručnih škola i preduzeća, a ima za cilj povećanje funkcionalnosti praktičnih znanja dеficitarnih kadrova u privredi. Ukupna vrijednost projekta „COTON“  je 179 540 KM i provodiće se u periodu od 7 mjeseci kroz realizaciju aktivnosti na terenu, kao i kroz monitoring i kontrolu aktivnosti ostalih partnera na projektu. Osim Agencije  „PREDA-PD“ partneri na projektu „COTON“ su razvojne agencije iz Bijeljine,Doboja, Zvornika,Srpskog Sarajeva,Trebinja kao i Privredna komora Unsko-sanskog kantona.