Poziv na Info dan za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina, opreme i/ili alata

Grad Prijedor, iz sredstava Grada Prijedora,a u okviru Projekta opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), objavio je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava poslovnim subjektima, koji posluju u djelatnostima u okviru područja prerađivačke industrije, za nabavku novih mašina, opreme i/ili alata.

Tim povodom, Grad Prijedor i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD organizuju prezentaciju javnog poziva za dodjelu sredstava podrške malim i srednjim preduzećima.

Prezentacija javnog poziva održaće se u utorak, 06.08.2019. godine u 11:00 časova u prostorijama Agencije PREDA-PD (adresa: Poslovni centar Prijedor, Aleja kozarskog odreda bb, 79101 Prijedor – bivša upravna zgrada fabrike CELPAK).

Ovom prilikom Vas pozivamo da prisustvujete prezentaciji javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava, sa ciljem upoznavanja elemenata samog javnog poziva, Pravilnika i obrascima za apliciranje.

Prezentaciju će održati predstavnici Grada Prijedora, kojima ćete imati mogućnost postaviti pitanja ukoliko imate nejasnoća u vezi samog poziva i načina apliciranja.

Dodjela podsticajnih sredstava ima za cilj da kreira nova radna mjesta kroz jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća koji posluju u okviru prerađivačke industrije.

Podsticajna sredstva će se dodjeljivati kao bespovratna sredstva za sufinansiranje projekata, po principu refundacije sredstava, a u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu dodjele podsticajnih sredstava

Za više informacija budite nas slobodni kontaktirati. Kontakt osobe:

Nevena Rastoka (e-mail: nevena.rastoka@prijedorgrad.org, telefon: +387 52 245 138) i

Saša Karalić (e-mail:  sasa.karalic@prijedorgrad.org, telefon: +387 52 245 137).