Poziv za Preduzetničku akademiju u Prijedoru

U okviru projekta „Promocija socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja“, koji implementiraju Udruženje građana „Svjetionik“ iz Prijedora i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED iz Banja Luke a finansira Evropska unija, u partnerstvu sa obrazovnim institucijama i ostalim partnerima, organizovaće se Preduzetnička akademija.

Preduzetnička akademija namjenjena je učenicima i studentima završnih godina, sa preduzetničkim ambicijama i sklonostima kvalitetnim poslovnim idejama, kao i preduzetnicima početnicima.

Akademija će biti održana u Prijedoru (Gradska razvojna agencija PREDA-PD) u toku aprila i maja 2016. godine. Svaki ciklus Akademije uključiće 20 polaznika.

Preduzetnička akademija će biti organizovana kroz 7 praktično orijentisanih modula. Moduli će se realizovati u dva dana u toku jedne sedmice, u poslijepodnevim terminima. Teme modula uključuju:

  1. Od ideje do registracije biznisa
  2. Komunikacija
  3. Kako ovladati i dominirati tržištem
  4. Finansijsko planiranje
  5. Upravljanje ljudskim resursima
  6. Posjeta privrednim subjektima
  7. Pisanje poslovnih planova

Predavači će biti iskusni praktičari sa dugogodišnjim iskustvom u preduzetništvu i pružanju konsultantskih usluga preduzećima. Polaznicima će biti dodijeljenji sertifikati o pohađanju akademije, a najuspješniji  mogu da očekuju i podršku pri realizaciji svojih preduzetničkih ideja.

Polaznici će se odabrati putem javnog poziva, a kriterijumi za izbor uključuju interes za bavljenje preduzetništvom i kvalitet poslovne ideje. Svi zainteresovani polaznici, studenti, učenici i preduzetnici početnici, treba da popune prijavni obrazac i da ga pošalju na: info@nvo-svjetionik.org, najkasnije do 15. marta 2016. godine.

Komisija za izbor kandidata procjeniće popunjene prijave i obaviti dodatne razgovore sa najbolje ocjenjenim kandidatima.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE