Predstavljen javni konkurs

Prezentacija javnog konkursa za dodjelu subvencija za podsticaj i razvoj privrede u 2013.godini održana je u petak 02.08.2013.godine u Prijedor. Organizator današnje prezentacije je Odjeljenje za privredu i poljoprivredu administrativne službe grada Prijedora i Agencija za ekonomski razvoj „PREDA-PD“ uz podršku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

Pred 40-tak pivrednika i predstavniak javnog sektora prezentaciju je održala gospođa Zorica Ljepojević, Načelnik odjeljenja za industriju u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske.

Naime, cilj dodjele subvencije je davanje podrške realizaciji razvojnih projekata privrednih subjekata, radi unapređenja njihovog razvoja, poboljšanja konkurentnosti, uspostavljanja sistema kvaliteta kao i povećanja zaposlenosti. Konkurs je fokusiran na uvođenje novih tehnologija i savremene opreme, izgradnju proizvodnih objekata, razvoj i inovativne djelatnosti i uvođenje sistema kvaliteta u skladu sa standardima. Ukupan iznos sredstava za dodjelu po javnom konkursu iznosi 19.600.000,00 KM. Javni konkurs otvoren je  08.07.2013.godine i ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja.