PREDSTAVLJENA NOVA STIPENDIJSKA ŠEMA

Pored redovnih aktivnosti vezanih za stipendiranje učenika i studenata, Opština Prijedor je otvorila novu stipendijsku šemu sa ciljem podrške razvoju kadrova za potrebe lokalne privrede. Stipendijska šema je rezultat saradnje institucija i organizacija sa područja opštine Prijedor i Regionalne razvojne agencije Notranjsko-kraške regije iz Pivke (Slovenija), ostvarene kroz projekat “Razvojni most NKR-Prijedor”.

 

Prezentacija stipendijske šeme sa informacijama o načinu na koji lokalni privrednici mogu postati korisnici šeme za stipendiranje za školsku 2012./13. godinu je održana u Poslovnom centru Prijedor u srijedu 27.06.2012. godine pred okupljenim privrednicima i predstavnicima institucija i organizacija.

 

Stipendiranje putem stipendijske šeme namjenjeno je učenicima srednjih škola koji se školuju za III i IV stepen obrazovanja i studentima I, II i III studijskog ciklusa, koji se školuju u zemlji i inostranstvu, za zanimanja za koji postoji potražnja kod poslodavaca i žele se zaposliti na području opštine Prijedor. Novčana sredstva za stipendiranje iz šeme stipendiranja obezbeđuju se zajedničkim učešćem opštine Prijedor i poslodavaca u omjeru 50% : 50%.

 

Interes za aktivno učešće u stipendijskoj šemi izrazila su preduzeća “Gavranović” d.o.o., “Makos” d.o.o. i “Grossist” d.o.o. Sastanku su, između ostalih, prisustovali Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor g-đa Ljiljana Babić, kao i predstavnici (Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor, Zavoda za zapošljavanje RS – filijala Prijedor, Aktiva direktora srednjih škola opštine Prijedor, Područne privredne komore Banja Luka – Kancelarija Prijedor i Zanatsko-preduzetničkog udruženja Prijedor ) koji su takođe uključeni u projekat.

 

Javni poziv poslodavcima za učešće u šemi stipendiranja za školsku 2012./13. godinu objavljen je na internet stranici opštine Prijedor (www.opstinaprijedor.org) dana 22.06.2012.god., te u lokalnom listu »Kozarski vjesnik« u petak 23.06.2012.godine i otvoren je do 31.08.2012.godine.Komentariši