Predstavnici PREDA-PD učestvovali na 14. Drvno-tehnološkoj konferenciji

Predstavnici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ su učestvovali na 14. Drvno-tehnološkoj konferenciji. Ova konferencija organizovana je u Opatiji i predstavlja centralni događaj koji godišnje okuplja sve aktere iz industrije šumarstva i drvoprerade i vezanih djelatnosti iz Hrvatske i šire regije.

  1. Drvno-tehnološka konferencija je okupila preko 350 različitih aktera predstavnika firmi, institucija i udruženja iz djelatnosti šumarstva/drvoprerade, te brojne goste iz EU. Glavne teme konferencije ove godine su bili izazovi i ograničenja za dalji rast djelatnosti šumarstva/drvoprerade, institucionalno okruženje, gradnja drvetom, tehnologije i tehnološka rješenja, te sirovinski resursi. U sklopu konferencije su održane i post-konferencijske aktivnosti, kao što su projektno umrežavanje naučno-istraživačke zajednice i drugi sastanak konzorcija projekta FORESDA.

Na sastanku konzorcija projekta FORESDA su prezentovani  ostvareni rezultati dosadašnjih aktivnosti projekta, usaglašen plan implementacije narednih aktivnosti, te razjašnjena sva važna pitanja vezana za implementaciju projekta. Domaćin ovog događaja je bio Hrvatski drvni klaster.

Projekat FORESDA je finansiran od strane EU iz Dunavskog transnacionalnog programa (Danube Transnational Programme).

 

Više informacija o projektu možete pronaći na web strain projekta:  http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/foresda ili nas možete kontaktirati na e-mail: office@preda.rs.ba