Prezentacija javnog konkursa za privrednike

Obavještavamo Vas da će se u petak, 02.08.2013. godine održati prezentacija javnog konkursa za dodjelu subvencija za podsticaj i razvoj privrede za 2013. Početak prezentacije je zakazan u 10:00 časova i održaće se u sali Zavoda za izgradnju grada Prijedora.

Inicijatori i organizatori pomenute prezentacije su Grad Prijedor i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedor „PREDA-PD“, a ista se organizuje u cilju adekvatnog i blagovremenog informisanja privrednih subjekata sa prijedorskog ekonomskog područja o mogućnostima koje nudi Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva kroz ovaj poziv u 2013.godini.

Naime, cilj dodjele subvencije je davanje podrške realizaciji razvojnih projekata privrednih subjekata, radi unapređenja njihovog razvoja, poboljšanja konkurentnosti, uspostavljanja sistema kvaliteta kao i povećanja zaposlenosti. Konkurs je fokusiran na uvođenje novih tehnologija i savremene opreme, izgradnju proizvodnih objekata, razvoj i inovativne djelatnosti i uvođenje sistema kvaliteta u skladu sa standardima.

Ukupan iznos sredstava za dodjelu po javnom konkursu iznosi 19.600.000,00 KM. Javni konkurs ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja (08.07.2013.god.) na web stranici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.