Prezentacija javnog poziva za prijavu za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u okviru aktivnosti Centra za istraživanje i inovativnost organizuje prezentaciju javnog poziva za dodjelu nepovratnih sredstava (grantova).

Prezentacija javnog poziva održaće se u srijedu, 29.04.2015. godine u 11 časova u Sali Zavoda za izgradnju grada Prijedora (adresa: Miloša Obrenovića 18c – preko puta gradske tržnice).

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta.

Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti iznosi 30.000,00 KM. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta.

Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji javnog poziva za sufinansiranje projekata sa ciljem upoznavanja elemenata samog javnog poziva.

Prezentaciju će održati predstavnici razvojnog fonda projekta CREDO Krajina, kojima ćete imati mogućnost postaviti pitanja ukoliko imate nejasnoća u vezi samog poziva i načina apliciranja.

Javni poziv je otvoren do 20. maja 2015. godine

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći OVDJE