Prezentacija SIPPO programa

Razvojna agencija PREDA-PD, u saradnji sa Switzerland Global Enterprise (S-GE), organizovala je u petak 20.09.2013.god. prezentaciju  SIPPO programa. Ovom prilikom su predstavljene mogućnosti ostvarivanja podrške namjenjene preduzetnicima iz oblasti drvne industrije, metalne industrije, proizvodnje voća i povrća, te dodataka ishrani i ljekovitog bilja. Prezentaciju je održao gospodin Boris Tadić, predstavnik SIPPO programa za Bosnu i Hercegovinu.

Švajcarski program podrške za promovisanje izvoza SGE radi u partnerskim zemljama u ime Švajcarskog sekreterijata za ekonomske odnose, podržavajući mala i srednja preduzeća u pristupu tržištu i otvrajući nove poslovne mogućnosti u  Švajcarskoj i Evropskoj Uniji.

SIPPO obezbjeđuje informacije o zahtjevima za proizvodima , nudi organizaciju poslovnih susreta, obuku za mala i srednja preduzeća i povezjue ih sa potencijalnim kupcima kroz različite intervencije pristupa tržištu kako što su učešća na sajmovima i kupovno-prodajne misije.

Prezentaciji su prisustovali predstavnici lokalnih firmi, Područne privredne komore regije Banja Luka- kancelarija Prijedor, Zanatsko-preduzetničke komore Prijedor, Grada Prijedora, te Agencije PREDA-PD.