Primopredaja zaštitne opreme: „Praktična nastava na radnom mjestu-faza II

U prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ dana 24.12.1018. godine,izvršena je primopredaja zaštitne opreme nabavljene kroz projekat  „Praktična nastava na radnom mjestu-faza II, regija Prijedor.

Setovi zaštitne opreme za varioce koje čine zaštitna odjela, maske za varenje i radne cipele namjenjeni su učenicima Mašinske škole iz Prijedora i Srednjoškolog centra „Nikola Tesla“ iz Kozarske Dubice. Navedena oprema čini dio ukupne aktivnosti opremanja kabineta za izvođenje praktične nastave za varenje pri čemu su kabineti i radionice u školama u Prijedoru i Kozarskoj Dubici opremljeni  kabinama za varenje, aparatima za zavarivanje MIG postupkom, potrebnim bocama za zavarivanje i drugim repro materijalom. Ulaganja u modernizaciju kabineta za varenje iznose 11.998,85 KM u SŠC „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici i 33.609,52 KM u Mašinskoj školi u Prijedoru.

 

Agencija PREDA jе u novembru 2018. godine zvanično rеalizaciju projеkta „Praktična nastava na radnom mjеstu- PRAKSA 2“ koji finansira Vlada Švajcarske kroz program Prilika Plus.

Važno je napomenuti da je Agencija PREDA kroz navedeni i druge aktuelne projekte izvršila modernizaciju opreme i sredstava u školama u Prijedoru i Kozarskoj Dubici u ukupnoj vrijednosti 600.514,79 KM.