Svečana dodjela nagrada

Dana, 17.05.2012.godine održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima takmičenja iz preduzetništva i poslovnog planiranja u amfiteatru Medicinsko-tehnološke i građevinske škole u Prijedoru. Ova manifestacija predstavlja i završetak ovogodišnjeg projekta “Preduzetnička obuka za mlade”.

Ovom događaju su prisustovali Načelnik odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor g-din Boro Vojvodić, direktori i profesori srednjih škola sa područja opštine Prijedor i predstavnici brojnih drugih organizacija i institucija.
Projekat “Preduzetnička obuka za mlade “-Takmičenje učenika završnih razreda srednjih škola opštine Prijedor iz preduzetništva i poslovnog planiranja ima za cilj podizanje svjesti kod mladih o značaju preduzetništva za razvoj ekonomije određenog područja, odnosno ukazivanje na mogućnosti koje preduzetništvo nudi pojedincu. Kroz projekat mladi vrše istraživanje tržišta, marketinga, organizacije poslovanja, finansija, procesa registracije preduzeća i preduzetničke djelatnosti i sva gore navedena istraživanja se formulišu u biznis plan.
Projekat “Preduzetnička obuka za mlade” uspješno implementira Agencija PREDA-PD zajedno sa prijedorskim srednjim školama uz finansijsku podršku opštine Prijedor.
U predhodnih 8 godina obuke je prošlo oko 2000 učenika što nam je svima dalji podsticaj da i dalje trebamo zajednički raditi na ovoj ideji. Ove godine su 552 učenika razrađivala svoje poslovne ideje.


Komentariši