Svečano završen projekat “Lokalno partnerstvo za zapošljavanje” u Bosni Hercegovini

Predstavnici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” sa partnerima, 01.04.2019. godine u Sarajevu, prisustvovali su na završnoj konferenciji projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prijedor je jedno od 19 uspostavljenih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Evropska unija finansira sa 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Završnoj konferenciji su prisustvovali: šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, direktor Tima za tehničku podršku dostojanstvenog rada Kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu Markus Pilgrim, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mato Franjičević, te predstavnici nadležnih federalnih ministarstava, jedinica lokalne samouprave, nevladinih organizacija i privatnih preduzeća. 

Ovom prilikom potpisan je i  Memoranduma o saradnji od strane 19 predstavnika lokalnih partnerstava, čime su lokalna partnerstva iskazala saglasnost da će nastaviti razvijati saradnju ključnih aktera za zapošljavanje te zajednički raditi na pitanjima od ključnog interesa.