U četvrtak, 27. maja u 10 časova na Zoom platformi ne propustite “Kamp za društvene i kreativne inovacije”

Ovo je prvi od 3 virtuelna događaja koji su posvećeni trima specifičnim temama na kojima radi Zajednica kreativaca i socijalnih inovatora na Mediteranu: otvorena inovacija za društvo (27. maj 2021.), industrijska transformacija (decembar 2021.) i održivi razvoj (maj 2022.).

Zahvaljujući učešću vodećih stručnjaka i razmjeni iskustava uspješnih primjera otvorenih inovacija, u ovom prvom inovacijskom kampu pokušaće se identifikovati najvažniji izazovi s kojima se kulturne i kreativne industrije moraju suočiti i razumjeti kako povezati svoj potencijal sa starim i novim tržištima.

Pratite Facebook stranicu Social&Creative MED za sve novosti o ovom događaju i i dnevnom redu!

Događaj koji je organizovan u okviru Društvene i kreativne  zajednica Interreg MED (Interreg MED Social & Creative Community) će biti na engleskom jeziku.

Rezervišite svoje mjesto ovdje.

 

Šta je Društvena i Kreativna zajednica ?

Društvena i kreativna zajednica Interreg MED ima za cilj da poveže društvene i kreativne inovatore na području Mediteranske regije kako bi konsolidovala i podijelila nove uspješne modele razvoja. Zajednica, na struktuiran način promoviše implementaciju i prenosivost rezultata modularnih projekata koji se odnose na kreativnost i društvene inovacije. U tom cilju, obezbjeđuju se zajednički instrumenti koji omogućavaju povezivanje modularnih projekata sa lokalnim inovacijskim zajednicama, počevši od regiona partnera koji učestvuju na implementaciji projekta.