Učenici iz Prijedora učestvovali na Republičkom takmičenju Srbije

U prethodnom periodu Agencija za ekonomski razvoj Grada Prijedora PREDA-PD jeu 2015. godini uz finansijku podršku kompanije ArcelorMittal Prijedor po prvi put na prostorima Republike Srpske i Grada Prijedora organizovala pilot takmičenje srednjih škola u programiranju LEGO robota. U takmičenje su bili uključene tri srednje škole sa područja Grada Prijedora (Gimnazija „Sveti Sava“, Elektrotehnička škola i Mašinska škola).

U školskoj 2016. godini planiramo da nastavimo sa takmičenjem uvođenjem novih zadataka i problema koje LEGO roboti trebaju da riješe, čime ćemo samo takmičenje da dignemo na još viši nivo.

Kako je grad Prijedor jedini grad u Republici Srspkoj i Bosni i Herecegovini u kome se ovakvo takmičenje održalo, dobijen je poziv od organizatora Republičkog takmičenja u Srbiji da naši profesori i učenici uzmu učešće u revijalnom dijelu ovog takmičenja kao predstavnici Republike Srpske.

Agencija PREDA-PD je uz podršku Grada Prijedora omogućila odlazak 16 učenika i 4 profesora iz Grada Prijedora na ovo takmičenje, kao i predstavnika Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske. Učenici iz Prijedora su zabilježili veoma dobar rezultat na ovom takmičenju (peto i sedmo mjesto od 15 najboljih ekipa u Srbiji).

Fotografije sa takmičenja možete pogledati OVDJE