Projekat „Most saradnje Notranjsko-kraška regija – Prijedor“

Projekat „Most saradnje Notranjsko-kraška regija – Prijedor“Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Slovenije

Cilj projekta: Prenos dobrih iskustava Regionalne razvojne agencije Notranjsko-kraške regije (Pivka, Slovenija) na polju regionalne kadrovske politike – stipendijska šema za srednjoškolce i studente. Stipendijska šema se već nekoliko godina finansira zajedničkim naporima lokalnih samouprava, malih i srednjih preduzeća, resornih ministarstava i Evropskog socijalnog fonda. Projekat je u direktnoj vezi sa aktivnostima agencije PREDA posvećenim formiranju Savjeta za stručno obrazovanje i obuku opštine Prijedor. Kroz projekat su finansirane i aktivnosti koje imaju za cilj uspostavljanje partnerskih odnosa između subjekata javnog, privatnog i nevladinog sektora Notranjsko-kraške i prijedorske regije. Organizovane su i dvije studijske posjete, jedna posvećena saradnji institucija i organizacija javnog sektora, a druga posvećena direktnom poslovnom povezivanju privatnog sektora dvije regije.

10 mjeseci

Za potrebe funkcionisanja Stipendijske šeme, pripremljene su kompletne pisane procedure za njeno uspostavljanje i sprovođenje.

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora