SIRELA

SIRELAProgram ulaganja u lokalnu zajednicu - PULZ , Mittal fondacija

Modernizacija i razvoj novih modula obrazovanja i dugoročno planiranje strukovnog obrazovanja u skladu sa lokalnim, regionalnim specifičnostima. Konkretna nabavka se odnosi na nabavku linije za proizvodnju sira.

Projektna ideja obuhvata unapređenje postojećih modula obrazovanja Poljoprivredno prehrambene škole u Prijedoru, kroz obezbjeđenje većeg nivoa praktičnog osposobljavanja učenika. Nabavka projektom planirane opreme predstavlja jednu od faza daljeg osavremenjavanja praktične nastave u poljoprivredno prehrambenoj školi.

Projеktom bi sе promovisali tradicionalne vrijеdnosti, odnosno  izrada tradicionalnih proizvoda od voća i povrća, proizvodnju tradicionalnih vrsta sirеva i sl. Jedna od bitnih osnova je i činjenica da su učenici školе zajеdno sa profеsorom, prošli obuke za proizvodnju tradicionalnih vrsta sirеva nakon čеga su učеnici u svojim domaćinstvima, a i u školi proizvodili tе vrstе sirеva. Projektom je nakon nabavke opreme i proizvodnje sira i ostalih domaćih proizvoda planirano održavanje sajma domaćih proizvoda koji bi bili predstavljeni po okončanju projekta.

Projekat realizovan

14.214,05 KM

Razvijena mreža institucija za podršku društvenom razvoju i poboljšan kvalitet života građana

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora