Grantovi: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru peradarstva

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalifikovane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti u sektoru peradarstva, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese  grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jednu od kancelarija USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 29. maja, 2017. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizovati informativne sastanke na kojim će se zainteresovanim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresovane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 5. maja u 11:00 sati). Poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

Planirani termini i lokacije informativnih sastanaka su sljedeći (tačne lokacije će biti objavljene na stranici projekta i putem e-maila prijavljenim organizacijama):
– Tešanj: 8. maj u 11:00
– Gračanica: 8. maj u 15:00
– Srbac: 10. maj u 10:00
– Visoko: 16. maj u 12:00

Zainteresovane organizacije legalno registrovane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti na sledećoj stranici: http://farmabih.ba/bs/press/grantovi-poboljsanje-konkurentnosti-u-sektoru-peradarstva/154

Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta.