U Španiji održan sastanak projektnog tima u okviru projekta „SISMA“

U periodu 19 – 22.12.2017. godine, u Alžiri (Valensija), u Španiji, održan je sastanak projektnog tima u okviru projekta „SISMA“. Na sastanku su analizirane do sada realizovane aktivnosti u okviru projekta, kao i aktivnosti planirane za naredni period. Definisani su okvirni termini za organizaciju promotivnih dogadjaja u partnerskim područjima („Energetski dani“), predstavljen je alat (SET tool) koji je kreiran kroz projekat, a koji računa koji je optimalan odnos sredstava iz različitih izvora (grant, kredit, vlastita sredstva) za finansiranje projekata koji imaju duži period povrata investicije.

Takođe, dogovoreno ja zajedničko učešće na budućem javnom pozivu očekivanom u okvir programa Transnacionalnog programa Adrion kao i učešće projektnih partnera ne EU sedmici održive energije (EUSEW 2018).

Sisma (Supporting Innovative Schemes in the MED area) je projekat čije je trajanje 18 mjeseci i finansira se kroz MED program Evropske Unije. Partneri na projektu su institucije iz Slovenije, Italije, Francuske, Španije, Grčke i BiH.