ADRIA FOOTOURING: SAJAM PRIVREDE „MODRIČA-2014.“

Peti  Sajam privrede Modriča 2014. održan je  05. i 06. septembra 2014. godine. Organizatori sajma su Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča.
Cilj Sajma je promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika, kao i promocija njihovih proizvoda i usluga. Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo 170 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.
Presjecanjem svečane trake sajam su zvanično otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar za ekonomske i regionalnu saradnju u Vladi RS Igor Vidović i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić.

Kao i proteklih godina, na sajmu je učestovala Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”, koja je ovom prilikom predstavila na svom štandu rezultate svojih projekata i buduće servise kroz Virtuelni inkubator projekta ADRIA FOOTOURING .

Na Sajmu su predstavljeni proizvodni programi malih i srednjih preduzeća, prezentovani proizvodi male privrede i kućne radinosti, privredne komore, turističke organizacije, poljoprivredne zadruge, a u okviru sajma organizovano je i predstavljanje poljoprivrednog preduzetništva i izložba stoke, turistička i gastro ponuda.