AKREDITOVANI PROGRAMI OBRAZOVANJA ODRASLIH U POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOJ ŠKOLI U PRIJEDORU

Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor se akreditovala za provođenje četiri programa za sticanje srednje stručne spreme i pet programa za osposobljavanja za određene poslove. Akreditovanje javnih obrazovnih ustanova za provođenje javno – važećih programa je jedna od najvažnijih aktivnosti planiranih projektom „Razvoj cjeloživotnog učenja za povećanje zapošljavanja i konkurentnosti – DELICE“.

Akreditovana zanimanja su: poljoprivredni tehničar, voćar-vinogradar, cvjećar-vrtlar i pekar koje će škola provoditi u skladu sa brojem zainteresovanih polaznika. Programi osposobljavanja za koje se škola akreditovala su programi osposobljavanja za poslove voćara, pekara, pčelara, plasteničke proizvodnje i za proizvođače rasada povrća i cvijeća. Da bi se obezbijedila adekvatna praktična nastava budućim polaznicima, škola je radila na unapređenju uslova za izvođenje praktične nastave i sada raspolaže sa potrebnom mehanizacijom i opremom i sarađuje sa udruženjima poljoprivrednih proizvođača i voćara. U cilju obezbjeđenja kvalitetnog obrazovanja u oblasti pčelarstva, škola je potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem pčelara „Prva pčela“ iz Prijedora. Polaznici osposobljavanja za poslove pčelara će imati mogućnost da dio praktične nastave provedu u profesionalno opremljenim pčelinjacima članica ovog udruženja.

Više informacija o ovoj temi, kao i konkurs za obrazovanje odraslih u Poljoprivredno-prehrambenoj školi potražite na veb stranici projekta DELICE.