Dodjela opreme Planinarskom društvu „Klekovača“

Grad Prijedor je od 2019. godine uključen u Projekat ViaDinarica, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). U realizaciju druge faze projekta uključena su i nadležna Ministarstva (Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma).

Zahvaljujući ovom projektu je dana 18.01.2021. godine, u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, Planinarskom društvu „Klekovača“  uručena oprema za održavanje planinarskih staza. Inicijativa uručenja opreme Planinarskom društvu Klekovača predstavlja jednu od završnih aktivnosti druge faze projekta ViaDinarica koji se provodi u saradnji sa Gradom Prijedorom. Pomenutu opremu čine motorne pile, trimeri, teleskopske makaze, motori i svrdla za bušenje zemlje, bušilice i dr. oprema ukupne vrijednosti oko 5.000 KM.

Projektom su do sada su finansirane incijative uređenja Info centra u Nacionalnom parku Kozara, Projekat uređenja sale u Planinarskom domu Kotolovača, Uređenje penjališta Zečiji kamen, Projekat sadnje 1000 stabala u NP Kozara, a u toku je i projekat opremanja prodajnog mjesta u NP Kozara.