Kroz projekat “Praktična nastava na radnom mjestu II – regija Prijedor” donirana oprema za kabinet varilaca SŠC “Nikola Tesla”

U Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Kozarska Dubica dana 19.04.2018. godine je upriličena svečana primopredaja opreme za kabinet varilaca za potrebe izvođenja praktične nastave, u ukupnoj vrijednosti od 10.156,89  KM. Po završetku primopredaje opreme održana je i radionica za kreiranje prijedloga za unapređenje važećeg nastavnog plana i programa za smjer varilac u cilju prilagođavanja potrebama lokalne privrede.

Oprema za modernizaciju kabineta za varioce je donirana u okviru projekta “Praktična nastava na random mjestu II-regija Prijedor”, a koji implementira Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” a koji se finansira od strane Vlade Švajcarske kroz program Prilika Plus. 

Kroz  projekat “Praktična nastava na radnom mjestu II-regija Prijedor”, vrijednosti 276.437,00 KM realizovan je niz aktivnosti u svrhu jačanja kapaciteta srednjih stručnih škola za izvođenje praktične nastave u školskim radionicama i kabinetima, ali i preduzećima koja učestvuju u organizaciji praktične nastave.