Newsletter u okviru projekta FORESDA

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja implementira projekat FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi. Projekat FORESDA je finansiran od strane EU iz Dunavskog transnacionalnog programa (Danube Transnational Programme).

Industrije bazirane na šumarstvu/drvopreradi imaju potencijal da postanu motor razvoja održive i konkurentne privredu u dunavskoj regiji. Ali nažalost, industrije ove regije pate od značajnih razlika, niskog nivoa internacionalizacije, nedostatka međusobne saradnje, niskog potencijala za inovacije i slično. Zbog toga je projekat FORESDA osmišljen tako da podrži transformaciju tradicionalnih industrija baziranih na šumarstvu/drvopreradi

U okviru projekta je objavljen treći newsletter koji sadrži zanimljive informacije o događajima i vijestima vezanim za FORESDA projekt, ali i važnim vijestima o politikama i inovativnim projektima vezanim za djelatnosti vezane za šume.

Newsletter možete pronaći na sljedećem linku  http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/newsletters/2295

 

Newsletter , projekat, FORESDA