ODRŽAN 7. SAJAM PRIVREDE “MODRIČA 2016.”

U periodu 02.-03. septembra 2016. godine održan je sedmi Sajam privrede Modriča 2016.   Na sajmu je i ove godine učestvovala Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” zajedno sa Preduzetničkim inkubatorom “Prijedor” i Klasterom “Drvo” Prijedor.

Organizator Sajma je Opštinska agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pod pokroviteljstvom opštine Modriča uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Sajam je regionalnog karaktera na kome je učestvovalo 180 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije. Cilj sajma je promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika kao i promocija njihovih proizvoda, usluga i pospješivanje njihove saradnje sa privrednicima iz okruženja.                                                         

Sajam su otvorili ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić.

Na sajmu je uspostavljena saradnja sa više privrednih subjekata.