Održana manifestacija “Djeca djeci”

Dana 24.05.2018. godine u prostorijama JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor, održana je manifestacija po nazivom „Djeca djeci“ u okviru projekta „Praktična nastava na radnom mjestu II-regija Prijedor“.

Imajući u vidu da su Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor i Centar „Sunce“ u proteklom periodu dobile adekvatnu opremu za osposobljavanje djece za smjer kuvar i konobar, te da obje imaju socijalnu komponentu (obezbijeđivanje dnevnih obroka za djecu sa posebnim potrebama) projektom „Praktična nastava na radnom mjestu II-regija Prijedor“ podržana je organizacija ovakve manifestacije na kojoj će se organizovati druženje djece iz obje škole, ali i predstavljanje njihovih profesionalnih sposobnosti u pripremi kulinarskih specijaliteta.

Organizacija manifestacije „Djeca djeci“ ima za cilj bolju integraciju djece sa posebnim potrebama, uvažavanje značaja integracije djece sa posebnim potrebama u društveni život, kao i omogućavanje da djeca iz redovne populacije postanu više svjesna ljudske različitosti i specifičnosti i samim tim razvijaju empatiju, humanost i sposobnost preoznavanja potrebe poštovanja ljudskih različitosti.

Manifestacija “Djeca djeci” se organizuje u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu II-regija Prijedor” koji realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”, a finanisira Vlade Švajcarske u okviru programa Prilika Plus koji implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS.