Održana svečana dodjela nagrada pobjednicima takmičenja iz preduzetništva 2016

Svečanom dodjelom nagrada pobjednicima takmičenja iz preduzetništva i poslovnog planiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Prijedora završen je ovogodišnji projekat „Preduzetnička obuka za mlade“. Projekat implementira Agencija PREDA, u saradnji sa profesorima i nastavnicima srednjih i osnovnih škola uz finansijsku podršku grada Prijedora. Projekat ima za cilj podizanje svijesti kod mladih o značaju preduzetništva za razvoj ekonomije određenog područja, ukazivanje na mogućnosti koje preduzetništvo nudi pojedincu te  pružanje specifičnih znanja za planiranje, pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. Kroz projekat mladi vrše istraživanje tržišta, marketinga, organizacije poslovanja, finansija i sva gore navedena istraživanja se formulišu u biznis plan.

Pobjednici takmičenja prijedorskih osnovnih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta “Preduzetnička obuka za mlade” su:

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom „Izrada dječijih kreveta” je rad učenica Osnovne škole “Desanka Maksimović” Jelene Sajdel, Anje Dražić, Jovane Medić,Teodore Galonja i Milice Despot.

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom „Proizvodnja kopči za voćarsku i ratarsku kulturu“ je rad učenica Osnovne škole “Petar Kočić” Nataše Kondić, Jovane Topić i Bojane Stupar.

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom “Proizvodnja prirodnog soka” je rad učenika Osnovne škole “Kozarac” Almedina Garibovića, Almedina Bahonjića, Ahmeta Kahrimanovića, Eldina Balića, Almira Alića, Dženana Pandžića.

Prvoplasirani učenici dobili su novčanu nagradu od 200,00 KM, drugoplasirani 150,00  KM a trećeplasirani 100,00 KM. Svi nastavnici koji su učestvovali kao mentori, nagrađeni su sa po 100,00 KM.

Osnovna škola “Desanka Maksimović” iz Prijedora dobila je pehar i novčanu nagradu od 600,00 KM za prvoplasirani biznis plan na takmičenju “Preduzetnička obuka za mlade”.

Pobjednici takmičenja prijedorskih srednjih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta “Preduzetnička obuka za mlade” su:

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom “Pametna kuća” je rad učenika Elektrotehničke škole Milana Medića.

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom “Proizvodnja poljoprivredne mehanizacije” je rad učenika Srednjoškolskog centra Prijedor Ivana Begića.

  1. mjesto

Biznis plan pod nazivom “Proizvodnja malča” je rad učenika Ugostiteljsko-ekonomske škole Marka Kovačevića i Aleksandra Vejnovića.

Prvoplasirani učenici dobili su novčanu nagradu od 400,00 KM, drugoplasirani 300,00 KM, a trećeplasirani 200,00 KM.

Elektrotehnička škola dobila je pehar i novačnu nagradu od 600,00 KM za prvoplasirani biznis plan na takmičenju “Preduzetnička obuka za mlade”, a profesor Gordana Novak, koja je vodila prvoplasirani tim, novčanu nagradu od 150,00 KM.

Fotografije sa ovoga događaja možete pogledati OVDJE