Održano takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske u okviru projekta „Praktična nastava na radnom mjestu II – regija Prijedor“

Dana 24.03.2018. godine održano je takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske. Ovogodišnje takmičenje je realizovano kroz projekat „Praktična nastava na radnom mjestu II – regija Prijedor“ koji implementira Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, a koji se finansira u okviru Programa Prilika Plus koji realizuje Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća – RARS uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

 

 

Na ovogodišnjem takmičenju su učestvovala 44 učenika, odnosno 22 ekipe iz 13 škola Republike Srpske, podijeljenih u tri dicipline : kuvari, konobari i turistički tehničari.

U  kategoriji konobara najbolji su bili učenici iz Ugostiteljske strukovne škole iz Doboja, a u kategoriji kuvara učenici prijedorske Ugostiteljsko – ekonomske škole.

U kategoriji konobara, drugo i treće mjesto osvojili učenici iz škole domaćina takmičenja i Srednje stručne škole iz Gradiške, a u kategoriji kuvara učenici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada i iz Srednjoškolskog centra Pale.

Po ocjeni stručnog žirija, prijedorski srednjoškolci su bili najbolji u kategoriji turizma, drugoplasirani su bili učenici iz Centra srednjih škola iz Trebinja, dok je treće mjesto osvojio Srednjoškolski centar Pale.

 

Podjelom pehara, priznanja i nagrada za prva tri osvojena mjesta svečano je završeno takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske u Prijedoru.