Otvoren Kreativni centar za programiranje i dizajn

U četvrtak 12.09.2013. godine je otvoren Centar za edukaciju – Kreativni centar za programiranje i dizajn u objektu Poslovnog centra Prijedor.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Prijedora g-din Milenko Đaković, direktor kompanije ArcelorMittal Prijedor g-din Mladen Jelača, koordinator ArcelorMittal Fondacije Prijedor g-din Predrag Šorga, direktor Agencije PREDA-PD g-din Mišo Reljić i predsednik Aktiva direktora srednjih škola grada Prijedora g-din Zdravko Kovačević.

Projekat „Centar za edukaciju“ finansira ArcelorMittal Fondacija Prijedor, a realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD. Cilj projekta je formirati neformalni centar za edukaciju i mentorski rad sa nadarenim srednjoškolcima grada Prijedora u oblasti programiranja i dizajna ( PHP/MySQL, Visual Basic, JAVA, Javascript, ASP.NET , ADOBE, Corel i dr.).

S obzirom na društvene potrebe za zanimanjima u oblasti prirodnih i tehničkih nauka, neophodno je mladim generacijama ponuditi rano upoznavanje sa ovim oblastima s ciljem razvoja interesovanja. Broj svršenih učenika i studenata u matematičkim, prirodnim i tehničkim oblastima za svaku društvenu zajednicu predstavlja ljudski resurs koji je nosilac privrednog i ekonomskog sistema, kao i pokretač inovativnih procesa na njegovom unapređenju. Udio ovih znanja i kompetencija je jedan od značajnih evropskih parametara merenja uspešnosti obrazovnog sistema.