Početna konferencija projekta “CREATIVE@CBC” u Prijedoru

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” u četvrtak, 10.12.2020. godine sa početkom u 10:00h organizuje početnu konferenciju projekta “Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije – CREATIVE@CBC”.

Cilj konferencije je podizanje vidljivosti kreativnog sektora i njegovog potencijala u kontekstu razvoja , preduzetništva, zapošljavanja i umrežavanja, kao i promocija projekta i najava aktivnosti koje će se realizovati u narednim mjesecima.

Učesnici na konferenciji će biti lokalni akteri iz oblasti kreativne industrije, poslovni subjekti, free-lancer-i, institucije podrške, zainteresovani pojedinci i organizacije, kao i predstavnici lokalnih preduzeća.

Projekat “Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije – CREATIVE@CBC” implementira se od strane razvojnih organizacija iz Bosne i Hercegovine (Agencija PREDA-PD), Hrvatske (Agencija SIMORA) i Crne Gore (ADP-Zid), a period implementacije je jun 2020 – maj 2022. godine. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je 595.214,00 EUR, od čega se kroz Program Interreg IPA CBC HR-BIH-MNE finansira iznos u visini 85% od ukupne vrijednosti, odnosno programsko sufinansiranje iznosi 505.931,90 EUR, dok je partnerski doprinos 89.282,10 EUR. 

Zbog aktuelnih epidemioloških mjera učešće na konferenciji će biti omogućeno putem online platforme. Ograničen broj učesnika imaće mogućnost fizičkog prisustvovanja u prostorijama Agencije PREDA.

Zainteresovani pojedinci mogu da se prijave na e-mail adresu office@preda.rs.ba ili na broj telefona 052/240-411, kako bi im se blagovremeno dostavio link za praćenje konferencije. PRIJAVE U TOKU, najkasnije do 08.12.2020. god. do 15:30h.

Dnevni red događaja možete preuzeti na sljedećem linku.