Posjeta JU Mješovite srednje škole Tešanj JU Mašinskoj školi Prijedor

Dana 21.12.2015.godine u okviru projekta “Ujedinjeni gradimo bolju budućnost- NEW AGE“  koji se realizuje uz pomoć Američke ambasade u BIH organizovana je uzvratna studijska posjeta učenika i profesora JU Mješovite srednje škole iz Tešnja Mašinskoj školi iz Prijedora.

U prostorijama JU Mašinske škole gostima je prezentovan grad Prijedor kroz istoriju kao i do sada ostvareni rezultati ove škole.Nakon prezentacije učenici obe škole su zajedno sa profesorima obišli kabinete koji se nalaze u školi kao i opremu koja ova škola posjeduje.

Učenici ovih tehničkih škola zajedno su posjetili Elektrotehničku školu i Poljoprivredno-prehrambenu školu  u Prijedoru te se malo bolje upoznali sa radom i ostvarenim rezultatima ovih škola.

Po obilasku škola, organizovan je odlazak u Agenciju za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ sa ciljem upoznavanja učenika i profesora sa radom Kreativnog centra i Centra za istraživanje i inovativnost koji se nalaze u sklopu Agencije. Nakon posjeta školama organizovan je obilazak gradskog Muzeja „Kozara“ gdje su učenici imali priliku vidjeti dokumentarno-istorijsku izložba „Slovenci od dolaska do danas“.