Posjeta učenika osnovnih škola grada Prijedora i Mješovite srednje škole Tešanja Mašinskoj školi Prijedor- NEW AGE is starting

Dana 26.05.2018. godine održana je prva posjeta učenika osnovnih škola grada Prijedora i učenika Mješovite srednje škole Tešanja Mašinskoj školi Prijedor a koja je ogranizovana kroz projekat „Počinje novo doba-NEW AGE is starting“.

Projekat „Počinje novo doba“ , podržan je od strane Američke ambasade u BIH u okviru programa Interethnic Reconciliation Program, namjenjem podržavanju projekata za saradnju škola unutar Bosne i Hercegovine. Projekat  ima za cilj pružanje podrške mladim inovatorima u njihovoj promociji i razvoju kao i promociju inovatorstva u osnovnim školama grada Prijedora.

U sklopu posjete učenici i nastavnici osnovnih škola imali su priliku bolje se upoznati radom i rezultatima Mašinske škole Prijedor kao i rezultatima koje su zajednički ostvarili učenici i profesori Mješovite srednje škole Tešanj i Mašinske škole prijedora kroz projekat “Ujedinjeni gradimo bolju budućnost”.

Više informacija o projektu potražite na Facebook stranici