Poziv na konferenciju „Poslovno povezivanje-jačanje konkurentnosti upotrebom IT u poslovanju “

Ovim putem Vas pozivamo na konferenciju „Poslovno povezivanje-jačanje konkurentnosti upotrebom IT u poslovanju “ koju zajednički organizuju Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA), Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona (RA USK) i projekat USAID Partnerstvo za inovacije.

Konferencija će se održati 12.03.2015. godine u hotelu Prijedor sa početkom u 09. časova.

Primjena IT tehnologija u poslovanju sve više postaje faktor konkurentske prednosti koja može da bude odlučujuća za uspješnost poslovanja. Približavanje potrebama klijenata, upravljanje rizicima, optimizacija troškova i otvaranje novih kanala prodaje samo su neki od zahtjeva savremenog poslovanja za koje je primjena savremenih IT rješenja od ključnog značaja.

Glavni fokus konferencije je poslovno povezivanje (B2B) između potrebe i potražnje, kao i informisanje o savremenim tokovima u poslovanju upotrebom IT rješenja.

Želimo na jednom mestu kroz Konferenciju „Poslovno povezivanje-jačanje konkurentnosti upotrebom IT u poslovanju “ okupimo  MSP-a iz regije Prijedor i Unsko Sanskog kantona koja imaju potrebe za određenim softverskim rješenjima sa jedne strane, i  predstavnike IT kompanija, koji nude svoja IT rješenja,  sa druge strane.

Iniciranjem poslovnog povezivanja bi omogućila da kroz primjenu IT rješenja MSP mogu efikasnije da prate svoje strategije i poslovne procese:

 • Strategija orjentacije prema kupcu koja se odnosi na primjenu informacionih sistema upravljanje odnosa sa klijentima(CRM), personalizovane portala, mobilne servise i dr
 • Strategija inovativnosti koja se odnosi na primjenu informacionih sistema za upravljanje životnim ciklusom razvoja proizvoda (PLM) – od ideje, preko dizajna i proizvodnje do distribucije i servisiranja
 • Strategija opšteg vođenja troškova koja se odnosi na primjenu sistema za upravljanje resursima (ERP) i lancima snabdjevanja(SCM)
 • Strategija diferenciranja proizvoda ili usluga kojom se njihov proizvod ili usluga izdvajaju od konkurencije po imidžu, tehnologiji, dizajnu, kanalima prodaje i drugo
 • Strategija zaštite podataka koja se odnosi na uvođenje standarda ISO 27001:2013 za bezbjednost podataka

Ako ste IT kompanija nudimo Vam mogućnost da na konferenciji:

 1. Prezentujete jedno rješenje vaše firme kroz prezentaciju od 10 minuta
 2. Imate B2B susrete sa MSP-a iz sjeverozapadne BiH koja imaju potrebe za određenim softverskim rješenjima
 3. Dio prostora za održavanje sastanaka i postavljanje vašeg promotivnog materijala

Ako ste MSP iz drugih sektora nudimo Vam:

 1. B2B susrete sa IT firmama iz BiH
 2. Business matchmaking – poslovno povezivanje sa potencijalnim poslovnim partnerima u cilju:
 3. Smanjenja troškova
 4. Standardizacije procesa
 5. Povećanja produktivnosti
 6. Poboljšanja rada i komunikacije
 7. Implementiranja nove poslovne strategije
 8. Olakšanja rasta
 9. Sticanja konkurentske prednosti korišćenjem nove tehnologije

Više informacija o samoj konferenciji i dnevni red biće dostupni u utorak, 02.03.2015. godine.

 

Molimo da se prijavite i obezbjedite sebi mjesto na konferenciji.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE