Predstavnici Agencije PREDA na 4. Međunarodnom forumu o saradnji na Zlatiboru

Predstavnici Agencije PREDA v.d. direktor Aleksandar Drljača i Sanja Karanović učestvuju na 4. Međunarodnom forumu o saradnji koji se održava 15. i 16. novembra u Grand Hotel Tornik na Zlatiboru u Srbiji. Forum organizuju Razvojna agencija Srbije, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Privredna komora Srbije. V.d. direktor Agencije PREDA, gdin Aleksandar Drljača učestvuje na panel diskusiji “Lokalni i regionalni razvoj i EU integracije”.

Forum na jednom mjestu okuplja privrednike iz zemalja regiona i Evropske unije, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija, kao i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi, sve u cilju razmjene iskustva, promovisanja svojih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

Ove godine tema foruma je podrška MMSPP kroz programe finansijske podrške. U okviru Foruma biće održano više panela na temu pristupa finansijskim fondovima za MMSPP Zapadnog Balkana, razvoja preduzetništva i unaprijeđenja prekogranične saradnje. Poseban fokus ovog Foruma jesu i Međunarodni poslovni susreti za MMSPP i klastere koji se organizuju u okviru Evropske mreže preduzetništva. Učešćem na ovim poslovnim susretima, kompanija će imati mogućnost da steknu nove poslovne partner među kompanijama iz Turske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.