Završena obuka iz industrijske psihologije

U okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“, koji se  finansira sredstvima Evropske unije (EU), a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), organizovana je obuka iz industrijske psihologije za zaposlene na Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Prijedor.

Savjetodavci ZZZRS se susreću sa strankama koje su dugo vremena nezaposleni ili pripadaju teško zapošljivoj kategoriji. Zajedničko ovim grupama ljudi jeste osjećanje bespomoćnosti i manjak samopouzdanja. Pred savjetodavce se postavljaju izazovi u vidu identifikacije problema s kojima se nezaposlena lica suočavaju, vođenja teških razgovora i intervjua, savjetovanja i pružanja podrške u prevazilaženju ambivalentnosti prema promjeni ili anksioznosti uzrokovanom trenutnom situacijom. Zato se javlja potreba za kontinuiranim unapređenjem vještina savjetodavaca na području komunikacije

Trening je osmišljen i provjeren od strane Udruženja građana “Stresles – centar za stres menadžment”, iz Banja Luke koje od decembra 2016. godine kreira i realizuje različite treninge iz domena unapređenja ličnog i profesionalnog razvoja.